KittensJe kent het wel, je ziet op social media, bij familie of vrienden, of misschien wel op televisie een lief katje voorbij komen. Na lang nagedacht te hebben besluit je om zelf ook een nieuw vriendje of vriendinnetje in je huishouden op te willen te nemen. Na wat op internet rond gestruind te hebben, ben je er op uitgekomen om te kiezen voor het geweldige ras van de Ragdoll. Maar hoe gaat dat nu zo in zijn werk?

Wachtlijst

Of wij nou kittens hebben of niet, het is altijd mogelijk om bij ons op de wachtlijst plaats te nemen. Stuur ons gerust een mailtje, en beschrijf daar in waar jou/jullie voorkeur naar uit gaat, ook horen wij graag in wat voor gezinssituatie het kitten terecht zal komen. Naar aanleiding van deze situatie zoeken wij samen met jullie naar een kitten, wat het beste bij jullie past. Willen jullie graag 2 kittens, of hebben jullie al een kat en wil je er graag eentje bij? Hoe dan ook moeten de karakters van de kittens wel passen bij die van jullie en/of jullie andere dieren.

 

Zodra je bij ons op de wachtlijst staat, krijg je van mij een berichtje zodra onze poes op bezoek is geweest bij de dekkater. Dan is het nog 9 lange weken wachten voordat wij eindelijk de kleintjes mogen verwelkomen.  De eerste weken zijn erg belangrijk, en staan in het teken van rust, en opgroeien. In verband met hun gezondheid, en de rust van mama en onze andere dieren laten wij bezoek pas vanaf 6 weken langskomen. Tegen die tijd zijn de kittens ook wat groter, is hun uiterlijk wat beter zichtbaar, maar ook hun karakter. Misschien heb je wel al een voorkeur ontwikkeld voor een specifiek kitten, of laat je je overdonderen door hun lieve gedrag zodra je bij ons langs komt.

Zodra de kittens geboren worden, zal je enkele keren per week een up-date krijgen van de ontwikkeling van de kittens. Daarbijhorend natuurlijk wat lieve fotootjes, en filmpjes zodat je niks hoeft te missen.

Verhuizen

Uiteraard begrijpen wij dat jullie je kitten zo snel mogelijk in huis willen hebben, want hoe leuk is het wel niet als het nog zo'n klein ding is. Maar voordat de kittens mogen verhuizen, moeten zij aan een aantal punten voldoen, en ook de medische zorg gehad hebben.

Onze kittens verhuizen vanaf een minimale leeftijd van 14 weken jong. Voordat zij mogen verhuizen, worden zij meerdere malen nagekeken door onze dierenarts, en mogen zij pas het nest verlaten als zij volledig gezond zijn verklaard.
- Ook worden onze kittens 2 maal ingeent tegen de katten- en niesziekte.
- In de weken dat de kittens bij ons zijn, worden zij meerdere malen ontwormt, en tevens ook preventief ontvlooit.
- Zij krijgen een europees paspoort mee, met daarbij horende chipgegevens.
- Een mooie stamboom, en eigendomsbewijs.
- Alle liefhebbers kittens worden vroegtijdig gecastreerd/gesteriliseerd. Dit gebeurd door een vakbekwaam dierenarts die hierin is gespecialiseerd.
- Ook krijgen de kittens een kittenpakketje mee, met daarin vertrouwd voer en verschillende speeltjes.

Wij werken met een koopcontract, waar de koop schriftelijk in wordt vastgelegd. Hierin bieden wij onder andere garanties betreffende erfelijke ziektes.

Kosten

Dan rest altijd nog de vraag wat kost zo'n kitten nou?

De prijs voor een liefhebbers kitten bedraagt €1150,- 

Fokverbod

Wij verkopen enkel kittens voor de fok aan erkende fokkers met een zelfde fokbeleid.