Wie zijn wij

Wat leuk dat je kijkt! Wij zijn Stephen en Marissa en hebben samen twee dochters  Jade & Jasmijn. 

In 2015 hebben wij cattery de Amatrix opgezet. Onze liefde voor dieren is toen uitgegroeid tot een serieuze hobby voor het fokken van Ragdolls. Onze katten staan voor ons hoog in het vaandel. Hun gezondheid en gesteldheid is voor ons dan ook erg belangrijk. Bij ons worden er geen katten opgesloten, onze poezen en kittens lopen vrij door het huis rond, en mogen gaan en staan waar zij willen. Onze kittens groeien op in de huiskamer, en zullen langzaam de weg door het huis leren verkennen. Onze kater woont bij onze goede vriendin zodat ook hij in vrijheid kan leven, en zodat zowel onze poezen als hij niet gestresst raken van elkaars hormonen. 

 

Ons fokbeleid 

Het serieus gaan fokken van een ras, beslis je niet van de één de andere dag. Fokken is namelijk meer dan alleen een poes en kater bij elkaar zetten, en daar kittens uit laten komen. Als we praten over fokken betekent dat, dat wij graag iets willen verbeteren of toevoegen aan al een bestaand ras. 

Op de ragdoll bestaan enorm veel varieteiten, meer daarover kan je lezen onder het kopje ragdolls. Daarnaast heb je ragdolls in alle vormen en maten, groot, klein, breed of smal gebouwd. Meer of minder haar, grote of kleine oren en ga zo maar door. 
De FIFE is een organisatie die voor ieder ras een beschrijving maakt hoe deze eruit hoort te zien, en aan welke punten een kat moet voldoen. De rasbeschrijving van de ragdolls vindt je hier: http://www1.fifeweb.org/dnld/std/RAG.pdf .

Toch heeft iedere fokker zijn eigen smaak en mening in wat hij of zij mooi vindt. Je probeert als fokker dingen te verbeteren binnen het ras, zodat deze er mooier en sterker uit komt. 
Wij proberen heel erg te fokken naar de rasstandaard, en daar bovenal het lieve en zachte karakter van de ragdoll in te behouden. Ook willen wij onze dieren en hun nageslacht gezond houden, daarom worden al onze dieren uitgebreid getest voordat zij voor nageslacht mogen zorgen. Wij maken een zorgvuldige selectie bij onze katten, en fokken alleen met dieren waarvan wij denken dat zij wat kunnen toevoegen aan het ras en onze fokplannen. 
Onze ragdolls gaan 2- 3 keer per jaar mee naar show, welke deeluitmaakt van de FIFE, hier worden zij beoordeeld door de keurmeester om te zien of zij daadwerkelijk voldoen aan de rasstandaard.